PK-Tech Hungary Kft.

PK-Tech Hungary Kft.

Ipari tisztítás, fertőtlenítés, magastakarítás

Konyhai szellőztető és elszívó rendszerek tisztítása

Éttermek, üzemi konyhák elszívótisztítása akár hétvégén is

Bele gondolt már mi történik, ha egy elzsírosodott konyhai elszívóba a tűzhelyről felcsapnak a lángnyelvek? Pontosan, belobban a légcsatorna és könnyen elterjed az épület más részeibe is. Ezzel ember életeket és jelentős anyagi kárt kozkáztatva.

Mi történik, ha egy rendszeresen tisztított szellőztető rendszerrel történik mind ez? Semmi, a munka folyik tovább és a legfinamabb ételek kerülnek az asztalra.  

Azért, hogy az Ön étterme, üzemi konyhája is csak a második esetet tapasztalja meg ajánljuk legmodernebb megoldást a konyhai elszívó tisztításra. 

Az OTSZ 54/2014 BM rendelet szerint az üzem-szerűen működő konyhai szellőző rendszereket kötelező évente tisztíttatni, zsírtalaníttatni, és ezt igazolni a hatóság felé.
Cégünk segít eleget tenni a rendelet követelményeinek. A tisztítási feladat elvégzését követően jegyzőkönyvet, igazolást állítunk ki, hogy a hatóságok felé bizonyítható legyen az elvárások teljesítése.

Szeretne Ön is tisztább környezetben lenni?

Miért jó a konyhai szellőztető rendszerek tisztítása?

01.

Hosszabb élettartam, jobb hatásfok

Mint minden elektromos berendezésnek a szellőztető rendszereknek is szükségük van a rendszeres karbantartásra, hogy minél tovább megőrizzék kapacitásuk 100%-át.

02.

Jogszabályi előírás

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet alapján az éttermek, üzemikonyhák esetén évente kötelező a szellőztető rendszerek tisztítása, zsírtalanítása.

03.

Tisztítás Üzem kiesés nélkül

Vállaljuk, hogy vállalkozása számára a lehető legalkalmasabb időpontban – akár hétvégén vagy éjszaka is – végezzük a konyhai elszívó tisztítási feladatokat.

04.

Tűzvédelem -rendben

A tűzhelyről felcsapódó lángnyelvek sem okoznak problémát egy rendszeresen zsírtalanított konyhai elszívónak. Apró odafigyelés hatalmas károktól óv meg.

A konyhai elszívó tisztítás lépései

Munkánk során felodjuk, majd mechanikai úton eltávolítjuk a felgyülemledt zsírt és olajos lerakódásokat a szellőző rendszer teljes hosszában. 

Első lépésként a konyhában található gépeket, berendezéseket letakarjuk, megóvva őket az esetleges kosztól, rongálódástól. Ezt követően kezdjük az elszívóernyő, a ventilátor és az összes többi alkotóelem tisztítását.

Ha szükséges a légcsatornákra zárható szerelőnyílásokat vágunk, melyek a későbbiekben is megkönnyítik a tisztítást. A munka végeztével a konyhát tisztán, kitakarítva adjuk át.

Több, mint tíz éves működésünk során már dolgoztunk éttermek, kis- és nagy üzemi konyhák, hotelek, büfék számára.